Με τη δέουσα κατάνυξη και λαμπρότητα και την παρουσία των διδασκόντων και διδασκομένων εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού επισκόπου Πενταπόλεως και προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Φλώρινας.

  Κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

  Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο εκ των διδασκόντων του σχολείου κ. Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος (Θεολόγος), κάνοντας εκτενή αναφορά στην πολυσχιδή προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, προβάλλοντας σχετικό υλικό καθώς και την πρόσφατη ταινία τη σχετική με τη ζωή του Αγίου «ο Άνθρωπος του Θεού».

   Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με την παρότρυνση, η ζωή του Αγίου Νεκταρίου να αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη στην απόκτηση εκείνων των αρετών που καθιστούν κάθε άνθρωπο φίλο γνήσιο του Χριστού και των συνανθρώπων του.