Το πρωί της Τρίτης 21/03/2023, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στο πλαίσιο των δράσεων για το σχολικό έτος 2022-2023 επισκέφθηκαν στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, το πρώτο κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας στην Ελλάδα, τον «Οδυσσέα» που ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

   Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με το σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού από το εξειδικευμένο προσωπικό κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων της κινητής μονάδας. Με τη χρήση σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την προβολή ταινίας μικρού μήκους, τα παιδιά μέσα από ανατροφοδοτικό διάλογο κλήθηκαν να αναδείξουν ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού, ποιες είναι οι μορφές του, ποια είναι τα αίτια και οι συνέπειές του, τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών του, ο ρόλος των παρισταμένων σε τέτοια συμβάντα και οι τρόποι πρόληψης του φαινομένου.

   Όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με μεγάλη προσοχή κι ενδιαφέρον με στοχευμένες τοποθετήσεις γύρω από το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλοι μαζί, σχολείο, τάξη και ο καθένας ατομικά, θα πρέπει να έχουν ενεργό δράση ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού θα λάβουν ένα τέλος.

   Με το πέρας της επίσκεψης όλοι συμφώνησαν για την επιτυχία της επίσκεψης και τη σημαντικότητα που έχει η ανάμειξη όλων για τη λύση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού.                   

Επιμέλεια κειμένου, φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός ΠΕ01)